Powered By Blogger

joi, 26 ianuarie 2012

Cele mai frumoase locuri şi peisaje din lume


Gheţarul Skaftafellsjökull se află în Parcul Naţional Skaftafell din sudul Islandei, deschis în 1967. În 40 de ani, suprafaţa parcului s-a dublat ajungând astăzi la 4.807 km2 . Peisajele sunt asemănătoare cu ceea ce se poate vedea în Munţii Alpi.




Muntele Roraima (2.810 m) este cel mai înalt din lanţul muntos Pakaraima din America de Sud. Muntele marchează graniţa a trei ţări: Venezuela, Brazilia şi Guyana. Roraima a fost descoperit în anul 1596 de către exploratorul britanic Sir Walter Raleigh. Muntele a inspirat multe dintre legendele şi miturile indienilor Pemon şi Kapon. 
 Coyotte Buttes sunt o secţiune din Canionul Paria din sudul statului Utah şi nordul şi centrul Arizonei. Locul este împărţit în două zone: Coyotte Buttes de Nord şi Coyotte Buttes de Sud. Cine doreşte să viziteze ciudatele formaţiuni, trebuie să obţin un permis special pentru alpinism în zona respectivă.



Cascada Baatara Gorge este situată în Tannourine, Liban. Apa are o cădere de 225 de metri în bazinul Baatara Pothole, format într-o peşteră care datează din perioada Jurasicului. Cascada Baatara a fost descoperită în 1952 de către biospeologul francez Henri Coiffait. Peştera mai este cunoscută şi sub denumirea de "prăpastia celor trei poduri" ("Gouffre des Trois Ponts"). 












 Festivalul lampioanelor zburătoare...

.....este o tradiţie care se găseşte la unele culturi asiatice. Lumânările sunt montate pe o bază din bambus şi învăluite în hârtie de orez. Când lumânarea este aprinsă, flacăra încălzeşte aerul din interiorul lampionului coborându-i astfel densitatea, ceea ce face ca aceasta să se ridice în aer.
În China antică, lampioanele zburătoare erau folosite în strategia de război. Ele au fost inventate de un strateg militar, Zhuge Liang. Mai târziu, bărbatul a primit şi numele Kongming 





   Cascada Perlelor se află în Jiuzhaigou, China la o altitudine de 2.433 de metri. Cascada are o lăţime de 162,5 metri, iar apa are o cădere 40 de metri.






    Oraşul Petra din Iordania are circa 2.600 de ani


















 Peşterile de marmură din Chile, considerate cele mai frumoase din lume.






   Şosea din regiunea Alentajo din Portugalia








 Ben Bulben din Irlanda face parte din Munţii Dartry. Este o structură protejată de lege, foarte apreciată de alpinişti.


 Cascada Seljalandsfoss de pe coasta de sud a Islandei








  

   Riomaggiore, Italia






Oraşul Alesund din Norvegia












 Peisaj din estul Islandei












      Cascada Multnomah din Statele Unite are două căderi de apă, cea mai înaltă - 165 de metri, iar ce-a de-a doua - 21 de metri. Multnomah este cea mai înaltă cascadă din statul Oregon.



 


 



         Grădinile castelului din Praga
    










 Grădinile de la Château de Marqueyssac, un castel care datează din secolul al XVII-lea, construit de Vernet de Marqueyssac, fost consilier al regelui Ludovic al XIV-lea.

Un comentariu:

Ilonely spunea...

ţi se taie răsuflarea de atîta magică splendoare!