Powered By Blogger

vineri, 30 martie 2012

Lipsa de sare...nu e bună !!!

     Vă dezvăluim azi o taină ţinută cu mari eforturi şi mulţi bani departe de urechile şi ochii "prostimii" ... (a românaşilor) .
Excesul de sare, zahăr şi grăsimi, dăunează grav sănătăţii !
Ăsta da avertisment medical !
Ce înseamnă exces nu ne explică însă nimeni!
La prima citire, exces înseamnă.prea mult, dar raportat la greutatea fiecăruia !!!Între copilul de 20 de kilograme şi adultul de 80 sau 120 de kilograme... e o marjă de eroare foarte mare, ca să pronunţi exces, sau să recomanzi doar 2, 4 sau 6g de sare pe zi.
     Între omul de la munte... care bea apă puternic magnetizată şi aproape pură şi cei de la şes sau de la oraş care primesc apa cea mai infectă, cel de la munte va "dizolva" şi elimina mult mai repede chimicalele !
    Nu uitaţi că nu suntem la fel, că nu avem aceeaşi grupa sanguină, că diferă şi RH-ul - purtătorul de oxigen din sânge !!! Unii au în sânge predominant cuprul (RH negativ) alţii, cei mai mulţi, au fierul (RH pozitiv)!  
  Nu uitaţi ceea ce mulţi vor să ascundă: orice reacţie a apei cu sarea produce... căldură !!!...    Iar sarea formează pricipalul electrolit care, scos din sânge, reduce de... 11.000 de ori viteza transferului informaţional către creier !!!
  Mai simplu spus, lipsa sării din sânge...prosteşte !!!
Intuiţia îmi spune că ăsta este scopul lor real: să devenim legume!
La muncă şi înapoi.acasă, la televizor.unde ni se repetă zilnic prostiile astea: excesul de sare zahăr şi grăsimi dăunează grav sănătăţii !
Dar excesul de alcool, tutun şi medicamente ?
De ce nu se fac campanii la TV cu acest subiect ???
De ce nu se fac campanii contra etnobotanicelor ???
Nu este vorba de boală şi moarte, mai ales în rândul tinerilor ?
Ba da ! (ei se face dar nu suficient...comparativ cu sarea)
Dar este vorba şi de bani, de mulţi bani, atât de mulţi încât viaţa copiilor şi a tinerilor...nu mai contează !!!
Este vorba de profituri imense, accize şi taxe !
Şi în fond este bine să ai multe "legume" în sistem !
Pentru ca legumele îşi plătesc taxele la
  zi !
Amintiţi-vă !
Ce face medicul prima dată când ajungi în spital ?
Îţi schimbă regimul alimentar: fără sare !!!!
Adică taie legăturile informaţionale cu creierul, ca să poată trimite medicamentele peste tot în corp.
Amorţeşte creierul pentru că altfel, acesta, ar reacţiona imediat la chimicalele administrate !
Ar declanşa alergii !

   
  Dar zaharul ?
Zaharul e purtător de un cu totul alt tip de informaţii !
Nu vorbim de "clasicul" zahăr alb, tos, chimizat la maxim !!!
Vorbim de zaharul natural din fructe sintetizat de natura cu ajutorul apei !
  Vorbim de zaharurile multiple din mierea de albine naturală!!

Glucoza participă direct la formarea acidului dezoxiribonucleic (ADN) adică a evoluţiei, vitalitatea dvs. şi a copiilor dvs., atenţia, concentraţia, vin din zaharurile naturale !
Şi evoluţia dv. Genetică !   
Grăsimile ?!
Să vedem ce spun studiile !
Colesterolul ajută la formarea membranelor celulare; la sinteza hormonilor în glandele suprarenale şi în ovar !!!
Colesterolul este indispensabil digestiei lipidelor, în urma transformării de către ficat în acid biliar.
Nivele joase ale colesterolului induse cu ajutorul medicamentelor, duc la apariţia... depresiei, comportamentului violent, sinucidere,creşterea riscului de infarct miocardic şi mai ales o slabă funcţionare a sistemului imunitar.
În trecut, cineva cu un regim alimentar ce conţinea 300 mg de colesterol pe zi, cu un nivel HDL (colesterol bun) de 35 mg pe decilitru de sânge, era considerat normal.
Asta până când, cei de la OMS, au hotărât să schimbe normele!
Să le coboare la 200!
Imediat, au apărut 36 de milioane de "bolnavi", şi 4,3 de miliarde de dolari pe an, câştig, dintr-un foc !.(dacă i-a mâncat în c..r să meargă la doctor n.r.)
  Între vrăjeala ştiinţifică a unora şi intuiţia lui strămoşească, ciobanul român a ales intuiţia !... tot cu slană, pită, ceapa şi pălincă trăieşte !
Nu face exces şi trăieşte mult şi bine... cum aţi vrea sa-şi crească altfel oile, să lupte cu frigul, cu ploile, cu lupii ?
Şi toate astea până pe la 60-70 de ani... cu cojocul miţos de 40 de kilograme pe umeri şi bota în mână ?

Un comentariu:

Ilonely spunea...

V-aţi rătăcit prin hăţişurile conspiraţiilor? Nu mai ştiţi ce e real şi ce este minicună?
NU aveţi încredere în mass-media! Puteţi gândi şi singuri!
Clorura de sodiu - cunoscuta sub denumirea de sare - este o substanta necesara organismului. Sodiul este necesar pentru mentinerea volumului adecvat de lichide la nivelul sangelui si tesuturilor.

Rinichii au capacitatea de a regla nivelul de sodiu. Daca nivelul sodiului in organism este prea mic, este eliberat un hormon care mareste cantitatea de sodiu retinuta in corp, prin reducerea cantitatii eliminate prin urina. Dar rareori se intampla acest lucru din cauza cantitatii foarte mari de sare pe care o consumam.

S-a estimat ca majoritatea populatiei din tarile civilizate consuma de doua ori mai multa sare decat ar avea nevoie in mod normal organismul uman.

Literatura de specialitate a facut legatura intre consumul de sare si presiunea sanguina inca de acum 100 de ani. Persoanele care consuma o cantitate de sare mai mare decat media, au si o presiune sanguina mai mare si sufera de cele mai multe ori de hipertensiune arteriala. Iar de aici si pana la efecte grave asupra sanatatii nu este cale lunga.

Consumul excesiv de sare a mai fost pus in legatura si cu alte afectiuni agravate de retentia de apa provocata de sare, precum insuficienta cardiaca, afectiuni ale rinichilor si pietre la rinichi, edemul, accident vascular cerebral, cancer gastric, hipertrofie ventriculara stanga, osteoporoza.

De asemenea consumul excesiv de sare mareste cantitatea de calciu eliminata prin urina, ceea ce poate conduce in timp la aparitia osteoporozei sau la scaderea rezistentei oaselor.

Corpul uman este adaptat la o dieta bogata in potasiu, nu in sodiu. Dar dieta moderna bogata in alimente procesate pline de sare este exact opusul a ceea ce organismul are nevoie. Potasiul este eficient in scaderea presiunii sanguine, dar procesarea moderna a alimentelor tinde sa scada potasiul si sa creasca nivelul de sodiu. Prin urmare, este recomandata consumarea alimentelor neprocesate, precum fructele, legumele, cerealele integrale.

Pentru scaderea cantitatii de sare consumate trebuie sa puneti in practica urmatoarele sugestii:
- evitati alimentele foarte sarate, precum: muraturile, maslinele, mezelurile, branza, pestele sarat, conservele, etc.;
- evitati mancarea tip fast food;
- renuntati treptat la alimentele procesate;
- cumparati fructe si legume proaspete in locul celor conservate;
- nu adugati multa sare la prepararea mancarurilor.

In locul sarii vandute in magazinele alimentare este bine sa folositi sare de mare sau chiar inlocuitori.

Recent cercetatorii americani au descoperit prin studierea cobailor ca sarea ar putea actiona ca un antidepresiv natural. Este adevarat ca organismul are nevoie de sodiu, dar consumul zilnic de sare nu trebuie sa depaseasca 6 g, altfel creste riscul atacurilor de cord prin cresterea tensiunii arteriale.

Excesul este nasanatos, dar s-a dovedit ca si deficitul de sare conduce la comportamente care preced depresia, asemanatoare celor asociate dependentilor de droguri in momentul incetarii consumului. Parerile specialistilor in aceasta chestiune difera. Si unora li se pare mult mai deprimant ca un pacient sa faca un stop cardiac din cauza ca n-a putut rezista tentatiei de a manca mai sarat pentru a-si recapata cheful de viata. Un lucru insa e cert: cateodata simtim nevoia inexplicabila de ceva sarat, asemenea nevoii de dulce care este semnalul ca organismul e in pana de energie.