vineri, 22 februarie 2013

Povestea cartofului

Cartoful este, fără îndoială, una din cele mai consumate legume din lume. Originar din America, a devenit un aliment extrem de popular, din Europa până în Asia şi Australia. Puţini ştiu, însă, că banalul cartof are o istorie tumultuoasă. Acest film documentar urmăreşte modul în care cartoful a devenit una din cele mai importante surse de hrană. „Patata”, aşa cum o numeau incaşii, a fost descoperit în secolul XVI de spanioli pe o insulă din sudul statului Chile. Despre cartof se credea la început că este toxic, iar primele ţări care au început să consume cartofi au fost Spania şi Italia. Franţa a introdus şi ea cartoful pentru a rezolva o criză de alimentaţie naţională. Apoi leguma a început să câştige teren, devenind astăzi unul din cele mai iubite alimente. Cartoful dulce este gatit în mai multe feluri. Printre cele mai simple reţete de cartofi se numără: cartofii piure, cartofi prăjiţi, cartofi natur, cartofi ţărăeşti, cartofi copţi etc.

Niciun comentariu: