Powered By Blogger

marți, 29 mai 2012

Reginele Soarelui....ALBINELE

În 1923, omul de știință austriac și filosoful Rudolf Steiner a prezis că în aproximativ 80-100 de ani specia albinelor va intra în declin. În prezent, apicultorii americani raportează scăderi dramatice în populațiile de albine, un fenomen denumit „prăbușirea coloniilor”.

Anual, numere masive de albine părăsesc stupii fără ca cercetătorii să fi descoperit cauza acestor plecări. Regina se află acolo, mierea, la fel, dar albinele au dispărut. Acest film documentar, cu titlul original „Queen of the Sun: What Are the Bees Telling Us?”, investighează posibilele cauze ale crizei globale a albinelor din perspectiva apicultorilor și a cercetătorilor și oamenilor de știință. Cei care își câștigă existența din mierea de albine sunt îngrijorați de ce se întâmplă, întregi familii de albine părăsindu-și casele fără justificare.

Filmul trece în revistă 10.000 de ani de apicultură, subliniind legătura profundă dintre oameni și și aceste insecte, distrusă în timp de practicile industriale tehnologizate. Stupii de albine încep să se golească, iar noi nu știm ce să facem să împiedicăm asta.

Niciun comentariu: