Cu mult timp în urmă, Pământul era un loc foarte diferit. Cu sute de milioane de ani înaintea dinozaurilor, Pământul era acoperit de oceane vaste, pline de viață. Acea viață luase forma unor simple organisme unicelulare, fitoplancton și alge. Acele organisme unicelulare au convertit energia solară în energie chimică.
Consumau dioxid de carbon și produceau oxigen. Când mureau, cădeau pe fundul oceanului, și erau acoperite de straturi de sedimente. Căldura și presiunea au convertit acele creaturi antice unicelulare în petrol. Acum 150 de ani, oamenii au forat Pământul și au început să extragă acel petrol. În acel moment, și atunci, în lumea noastră, s-a schimbat profund.
Acum, petrolul este sângele vital al societății noastre. Aproape totul din lumea noastră este făcut din petrol. Ne încălzește, ne răcește, ne hrănește, ne furnizează cele necesare traiului, ne duce unde trebuie să ajungem. Dar sunt probleme generate de folosirea petrolului, probleme serioase.
O criză a carburanților ne-ar duce spre o paralizie totală, fără ei nu am putea funcționa. Cum poate fi rezolvată dependența de petrol și care vor fi combustibilii viitorului? Cât de mult va crește prețul petrolului în condițiile în care rezervele sunt din ce în ce mai puține? Iată câteva întrebări la care încrearcă să răspundă acest film documentar.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu