Powered By Blogger

duminică, 11 martie 2012

Marinarii antici-Civilizaţii pierdute

     Statuile din Insula Paştelui ar putea deţine secretul a ceea ce s-a întâmplat în lume înainte de a începe istoria. De ce civilizaţii pierdute, fără a avea legături cunoscute, au atâtea în comun?
Teoria acestui film documentar este că toate se trag dintr-o sursă comună, o singură civilizaţie străveche. Cu titlul original „Ancient Mariners”, acest documentar face parte din seria „The Quest for the Lost Civilization ” (În căutarea civilizaţiei pierdute).
Scriitorul Graham Hancock vizitează locuri exotice şi izolate pentru a demonstra teoria conform căreia o civilizaţie antică şi foarte dezvoltată a fost cea care a răspândit cunoaşterea peste tot pe Pământ. Hancock susţine că celebrele statui de pe Insula Paştelui sunt aliniate cu răsăritul în anumite zile ale anului şi, în urma cercetării unor ruine de pe fundul oceanului, el afirmă că structura a fost construită pentru a se alinia cu Tropicul Cancerului.
       Hancock descoperă dovezi ale unei excelente cunoaşteri a astronomiei în zona Pacificului, în Micronezia, şi afirmă că această civilizaţie era extrem de pricepută în ştiința navigării. Mai mult, el foloseşte grafică generată pe calculator care înfăţişează lumea văzută de la Polul Nord pentru a demonstra că Insula Paştelui se află la o longitudine echidistantă faţă de piramidele din Giza (Egipt) şi templele de la Angkor Wat (Cambodgia).

Antici Marinari from Kamala Queen on Vimeo.

Un comentariu:

Ilonely spunea...

Imi place Raspunde

Bibipusa Acum 4 zile
Foarte interesant film documentar cu
legaturi logice intre monumente milenare din Egipt ,Mexic .Cambogia,...si astronomie.Se pot face comentarii si explicatii referitor la Potopul din timpul biblicului Noe???Evenimentele de declin apoi reinnoire a planetei se repeta ciclic?/Oare ce urmeaza??Cum poate fi interpretat Armaghedonul sau Apocalipsa?? Nimic nu este intamplator in lume".Subscriu.