Powered By Blogger

joi, 1 martie 2012

Japonia și masacrarea delfinilor

  Realizatorii filmului critică şi condamnă obiceiul japonez de a vâna delfini şi îndeamnă la acţiune împotriva practicilor japoneze în ceea ce priveşte pescuitul.
Ei subliniază faptul că numărul delfinilor ucişi în regiunea Taji din Japonia, lucru permis de legea pescuitului din această ţară, este mult mai mare decât numărul balenelor ucise în Antarctica, avansând cifra de 23.000 de delfini omorâţi anual. Vânarea delfinilor este extrem de dură: delfinii care migrează sunt îndreptaţi spre un golf ascuns, unde sunt prinşi în plase şi omorâţi cu suliţe sau cuţite.
Drepturile animalelor sunt încălcate într-o ţară care nu face nimic să-şi adapteze legislaţia în domeniul pescuitului la standardele lumii moderne.  De altfel, o serie de secvenţe din documentar au fost filmate în secret în 2007, cu ajutorul microfoanelor subacvatice şi a camerelor HD amplasate pe fund astfel încât să fie confundate cu pietrele.
                                                                    
                                                                                  

Un comentariu:

Ilonely spunea...

Masacrul delfinilor din oraşul pecăresc cu doar 3.500 de locuitori aflat pe coasta de sud-est a Japoniei a fost un secret bine păstrat vreme de zeci de ani de autorităţile nipone. Taiji a fost pe vremuri cel mai important centru de vănătoare a balenelor din întreaga Japonie.
Pe coasta de sud-est a Japoniei sezonul de vânătoare a delfinilor durează din septembrie până în martie. Definii care cad în plasa pescarilor sunt închişi într-un mic golf în apropiere de Taiji, de unde sunt împiedicaţi să evadeze cu ajutorul plaselor de sârmă electrificată.

Femelele tinere sunt separate apoi de grup pentru a fi vândute parcurilor acvatice, iar restul mamiferelor capturate sunt ucise pentru carne. Sângele miilor de delfini ucişi anual înroşeşte apa din micul golf.

Întregul masacru a fost surpins pe cameră de către dresorul lui Flipper, din filmul cu acelaşi nume. Ric O'Barry, în vârstă de 70 de ani, a făcut investigaţii ani buni până a putut surprinde pe peliculă întreaga grozăvie. Documentarul realizat de acesta şi intitulat "The Cove" a câştigat deja mai multe premii la Festivalul de Film Sundance.
http://youtu.be/sMP-yT4IYgE?hd=1