Powered By Blogger

duminică, 1 aprilie 2012

INSULELE CICLADE - RATACITOR PE GLOB

 Insulele Ciclade 

    Arhipeleagul Cycladelor din Grecia sunt compuse din 220 insule dintre care 39 de insule sunt mai mari iar din aceste doar 24 sunt locuite. Cycladele sunt cele mai renumite din toate insulele greceşti putând aminti insulele Amorgos, Anafi, Andros, Antiparos, Delos, Ios, Kea, Kimolos, Folegandros, Milos, Mykonos, Naxos, Paros, Santorini, Serifos, Sikinos, Sifnos, Syros şi Tinos. Calatorind aici veţi găsi o viaţă de noapte activă, staţiuni cosmopolite dar în acelaşi timp, linişte .Numele, care înseamnă „circular” în limba greacă, se referea la grupul de insule care înconjurau insula sacră Delos.   
   O destinaţie turistică foarte atractivă, insulele contribuie an de an la dezvoltarea turismului în Grecia, fiind vizitate anual de sute de mii de turişti din toată lumea. Toate insulele din arhipelag au aceleaşi caracteristici distinctive, precum faimoasa arhitectură cicladică, străduţe înguste şi pietruite, puncte de atracţie arheologice, istorice, religioase şi naturale fascinante şi plaje nesfârşite.
Pe lângă peisajele deosebite, insulele au o istorie bogată, care începe în neolitic. Civilizaţia care ocupa atunci Insulele Ciclade era cunoscută pentru statuile de marmură impresionante pe care le sculptau. Acest film documentar face o incursiune în universul acestui arhipelag, dezvăluindu-ne cultura, civilizaţia, istoria şi peisajele ei unice în lume.

 

Insulele Ciclade scurtă descriere

  • Amorgos - are o vestită mânăstire şi doar câteva plaje (există mai multe plaje de-a lungul linie de coastă. În Aegiali, plaja este lungă şi de nisip, şi începe de la marginea satului de pescari Ormos ).
  • Anafi - o mica insula virgină situată la est de Santorini care a devenit foarte populară pentru vacanţe în ultimul timp
  • Antiparos - o mică insulă la vest de Paros la o distanţă de doar 30 minute .Poate fi foarte ocupată pe vară.
  • Andros - a doua ca mărime din arhipeleag  este o insulă,  liniştită,  cu peisaje muntoase şi cu multe plaje , un turism bine dezvoltat
  • Delos - o mică insulă nelocuită aproape de Mykonos această insulă este cunoscută pentru siturile arheologice Este locul de naştere zeiţei Artemis şi a zeului Apollo.( templul lui Apollo)
  • Folegandros - insulă frumoasă şi liniştită la vest de Santorini . Vara poate sa fie foarte ocupata. Este abruptă şi stancoasă
  • Ios - este cunoscută ca o insulă a petrecerilor, acest lucru o face  să fie un paradis pentru tinerii dornici de petrecere toată noaptea
  • Kea - o insulă liniştită populară în cea mai mare parte a vacanţei , este aproape de Atena şi este o alternativă excelentă pentru cei care doresc o vacanţă ceva mai liniştită.
  • Kimolos - mică insulă în care îşi petrec vacanţa grecii în general. Numele Kimolos vine de la cuvântul folosit pentru cretă deoarece casele sunt foarte albe
  • Micile Ciclade - sunt un grup de insule mici la sud-est de Naxos, inclusiv Ano Koufonisi, Kato Koufonisi, Iraklia, Schinousa şi Donousa
  • Milos - insula cu formaţiuni de rocă vulcanică spectaculoase . Este una locaţiile turistice la moda pe timp de vară. Aici a fost gasită celebra sculptura Afrodita din Milos ( Venus din Milos)
  • Mykonos - o populară destinaţie turistică şi este considerată Ibiza Greciei, cu plaje excelente şi viaţa de noapte foarte dezvoltată. Este considerată o staţiune de vară pentru gay
  • Naxos - este cea mai mare şi mai verde insulă din arhipeleag, are plaje excelente . Naxos are ceva de oferit pentru oricine . Naxos are o infrastructura turistică foarte buna având şi foarte mulţi turişti. Mulţi consideră că Naxos are cele mai bune plaje din Grecia având şi plaje cu nisip şi plaje cu pietriş.
  • Paros - o insulă turistica cu mulţi turişti situată în mijlocul arhipeleagului Cicladelor. Paros are o atmosferă cosmopolită, cu viaţă de noapte intensă combinate cu monumente antice, mănăstiri, biserici şi mai presus de toate plaje minunate cu nisip.
  • Santorini - o insulă spectaculoasă de origine vulcanică.  Santorini este unul dintre cele mai frumoase locuri ... romantice din lume . Santorini desi este o insulă stearpă cu peisaje uimitoare, plaje superbe şi o viaţă de noapte vibrantă . Principalele staţiuni destinate turiştilor din Santorini sunt Kamari şi Perissa . Alte staţiuni cu farmec deosebit din Santorini sunt Fira, Imerovigli sau Oia .
  • Serifos - o mică insulă liniştită, cu plaje de mare, oraşul tradiţional cu bucătărie foarte renumită . Serfos este foarte populară pentru greci dar neputându-se vorbi de un turism de masă.
  • Sifnos - insulă liniştită tradiţionala pitorească, cu plaje bune . Sifnos este o insulă deosebită  pentru arhipeleagul Cicladelor . Deşi turismul este dezvoltat în Sifnos , insula totuşi şi-a păstrat originalitatea grecească
  • Syros - o insulă cu oraşe mari şi plaje bune. Syros este capitala ( centrul administrativ ) al Cycladelor .Deşi Syros are totul pentru a fi o atracţie turistică plaje bune, restaurante totuşi în Syros infrastructura turistica este slab dezvoltată. Este renumită pentru dulciurile din rahat ( "loukoumia " în greaca)
  • Tinos - o insulă tradiţională. Tinos este o insulă pe care bate foarte mult vântul. Insula Tinos este vizitată de mulţi pelerini ortodocşi care vizitează Catedrala Maicii Domnului.

Niciun comentariu: