Powered By Blogger

duminică, 19 februarie 2012

Codex Alimentarius și viitorul alimentației

Viitorul alimentaţiei globale este sumbru, susţine Ian R. Crane în această prelegere. Noul Codex Alimentarius, spune el, ne va afecta viaţa şi sănătatea prin faptul că impune o legislaţie în domeniul alimentaţiei care ne va forţa, practic, să consumăm alimente nesănătoase şi modificate genetic.
Dar să vedem, în primul rând, ce înseamnă Codex Alimentarius: codul este un compendiu care conţine standarde, coduri de practică şi alte recomandări recunoscute internaţional ce se referă la alimentaţie, producţia de produse alimentare şi siguranţa alimentelor. El a fost dezvoltat de Comisia Codex Alimentarius a ONU şi de Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi a fost recunoscut de Organizaţia Mondială a Comerţului.
Codul este intens criticat pentru faptul că impune standarde de alimentaţie tuturor ţărilor şi pentru că pune înainte de toate industria agriculturii, fără a ţine cont de consumatori, dar şi de drepturile fermierilor. Toate acestea sunt explicate pe larg de Ian R. Crane în acest film documentar.
                                                                            
Ian R Crane - Codexul Alimentar from Fum Si Oglinzi on Vimeo.

Un comentariu:

Ilonely spunea...

CODEXUL ALIMENTAR:CEL MAI NOU ŞI MAI EFICACE MOD DE EPURARE ŞI EXTERMINARE A UMANITĂŢII LA NIVEL MONDIAL.
n realitate, Codex Alimentarius intenţionează să pună în afara legii orice metodă alternativă în domeniul sănătăţii cum ar fi terapiile naturiste, folosirea suplimentelor alimentare şi a vitaminelor şi tot ceea ce ar putea constitui mai mult sau mai puţin un potenţial concurent pentru industria chimiei farmaceutice.

http://necuvintele-cuvinte.blogspot.com/2011/04/cap-de-giscacreiere-de-stiuca-guvernul.html