Powered By Blogger

luni, 13 februarie 2012

Zeitgeist The Movie

   Acest film documentar realizat de Peter Joseph a fost lansat în 2007. Filmul conţine o serie de idei bazate pe teoria conspiraţiei, precum mitul christic, teorii alternative cu privire la cei responsabili pentru atacurile teroriste de pe 11 septembrie 2001, dar şi la bancherii care manipulează sistemul monetar internaţional şi media pentru a-şi consolida puterea.
     Zeitgeist: The Movie a stârnit reacţii contradictorii: în timp ce unii îl consideră un film extrem de bine construit, alţii îl critică pentru că ar conţine idei şi argumente prost construite şi inexacte. Filmul a fost urmat, apoi de alte două părţi, Zeitgeist: Addendum şi Zeitgeist: Moving Forward.



Introducerea

       Filmul începe cu vizualizări abstracte animate, cu un montaj de imagini, un desen animat și citate audio despre spiritualitate urmat de videoclipuri despre război, explozii și despre atacurile din 11 septembrie. Apoi apare pe ecran titlul filmului. Introducerea filmului se termină cu un fragment din monologul comicului George Carlin despre religie, monolog însoțit de un desen animat. Restul filmului este împărțit în trei părți şi este narat de Peter Joseph.
 

Partea I: „The Christ Conspiracy: The Greatest Story Ever Sold - Conspirația Hristos: Cea mai mare poveste vândută vreodată”

      În partea I-a se afirmă că religiile sunt povești care ne-au fost date despre zei, argumentând că religia creștină este în mod specific derivată din alte religii, din fapte astronomice, mituri astrologice și din diferite tradiții. În sprijinul ipotezei mitului lui Isus, în această parte se susține că Isus cel istoric este un hibrid literar și astrologic, cultivat politic în ultimii două mii de ani.  

  Scrierile autoarei Acharrya S , (mai ales lucrarea The Christ Conspiracy: The Greatest Story Ever Sold; Conspirația Hristos: cea mai mare poveste vândută vreodată), au fost folosite din plin în această primă parte a filmului.  Acharya S. a acționat în calitate de consultant numai pentru partea I-a filmului.

 Partea a II-a: „All the world's a stage - Toată lumea este o scenă”

       Atacurile din 11 septembrie - principalul subiect al părții a II-a.

 

   Partea a II-a folosește un montaj de imagini despre teoria conspiraţiei pentru a susține că atacurile din 11 septembrie au fost fie orchestrate sau permise să se întâmple de către elemente din cadrul guvernului Statelor Unite, în scopul de a genera frică în masă, să inițieze și să justifice războiul împotriva terorismului, ca să furnizeze un pretext pentru reducerea libertăților civile și să genereze câștiguri economice. În partea a II-a se pretinde faptul că guvernul SUA știa dinainte de atacuri, că răspunsul militar a fost în mod deliberat să se lase avioanele să-și atingă obiectivele lor, iar clădirile  World Trade Center au suferit o demolare controlată.

 Partea a III-a: "Don't mind the man, behind the courtain - Nu lua în seamă omul din spatele cortinei”
       

    Despre taxa pe venit a guvernului Statelor Unite se pretinde în film că este ilegală şi neconstituţională



Partea a III-a susține că trei războaie ale Statelor Unite din  secolul al XX-lea s-au purtat doar pentru câștigul economic a celor care sunt numiți în film drept bancherii internaţionali. Filmul susține că anumite evenimente au fost proiectate ca motive pentru a intra în război, inclusiv scufundarea RMS Lusitania,atacul de la Pearl Harbor şi incidentul din Golful Tonkin.
Potrivit filmului, Statele Unite au fost forțate de către Fereral Reserve Bank să se implice în aceste războaie, nu cu scopul de a câștiga ci pentru a susține desfășurarea conflictului, acest lucru forțând guvernul SUA să împrumute bani de la bancă, ceea ce ar fi dus la creșterea profiturilor bancherilor internationali. Filmul încearcă să pretindă că Federal Income Tax (Impozitul Federal pe Venit) este ilegal.
Această secțiune susține, de asemenea, existența unui acord secret pentru ca Statele Unite,  Canada și Mexicul să formeze North American Union (Uniunea Nord Americană). Despre crearea acestui Uniuni Nord Americane în film se pretinde că ar fi un pas spre crearea unui Guvern Mondial. Filmul speculează că în timpul unui astfel de un guvern fiecare om ar putea fi Implantat cu un cip REFID pentru a monitoriza persoanele fizice și a suprima disidența.

Versiunea din 2010 

O versiune actualizată a filmului Zeitgeist, realizată în 2010, elimină secțiunea despre Uniunea Nord Americană, printre alte schimbări .

2 comentarii:

Ilonely spunea...

NU aveţi încredere în mass-media! Puteţi gândi şi singuri!
Cu cat investigam mai mult despre ceea ce credem ca intelegem, care ne este originea, ceea ce credem ca facem, cu atat mai mult ne dam seama ca suntem mintiti. Suntem mintiti de fiecare autoritate. Ce va face sa credeti, chiar si pentru un minut, ca autoritatea religioasa este singura care niciodata nu a fost atinsa?
Institutiile religioase de pe lumea asta se afla la fundul mocirlei. Institutiile religioase ale acestei lumi au fost puse acolo de aceiasi oameni care v-au dat guvernul, educatia voastra pervertita, care v-au dat cartelurile bancare internationale.
Si asta pentru ca stapanii nostri nu dau doi bani pe voi sau pe familiile voastre. Lor nu le pasa decat de ceea ce le-a pasat dintotdeauna, si anume sa controleze lumea asta blestemata. Am fost indepartati de adevar si de prezenta divina din Univers pe care oamenii au numit-o “Dumnezeu”.
Nu stiu ce este Dumnezeu, dar stiu ce nu este. Si daca nu sunteti si pana cand nu sunteti pregatiti sa priviti intregul adevar, oricare ar fi acesta, indiferent la cine ar conduce, chiar daca vreti sa va faceti ca nu vedeti sau vreti sa faceti ce vreti, atunci, undeva pe drum, veti descoperi… ca v-ati jucat cu Justitia Divina.
Pe masura ce veti invata mai mult, pe masura ce veti intelege cum stau lucrurile, cu cat ele devin mai evidente, veti incepe sa vedeti minciuni pretutindeni. Trebuie sa cunoasteti adevarul, sa-l cautati, pentru ca adevarul va va elibera.
“Cred ca a fost dificil pentru cei care au luat autoritatea drept adevar mai degraba decat adevarul ca autoritate.”
G. Massey, Egiptolog

Ilonely spunea...

http://necuvintele-cuvinte.blogspot.com/2011/03/zeitgeistnu-aveti-incredere-in-mass.html

V-aţi rătăcit prin hăţişurile conspiraţilor? Nu mai ştiţi ce e real şi ce este minicună? S-ar putea ca acest documentar să vă clarifice anumite aspecte şi să vă ajute să uniţi şi mai multe puncte ale imaginii de ansamblu, să mai completaţi încă o bună parte din imensul puzzle al conspiraţilor şi astfel să vedeţi ţesătura dintr-o perspectivă mai înaltă.

Una din ideile de baza ale acestui documentar este că mulţi dintre cei care simt că este ceva în neregulă cu lumea din jur, care chiar văd conspiraţia, se pierd în detalii neesenţiale risipindu-şi astfel enorme cantităţi de energie şi timp în van. Ba mai mult se lasă manipulaţi de teorii mai mult sau mai putin posibile despre 2012 de exemplu (în special de cele "foarte importante şi esenţiale" ale sosirii planetei Nibiru) , care proiectează mintea omului într-un viitor al speranţei şi salvării făcându-l să uite de prezentul cel dur în care este înşelat, furat, tâlhărit, hăituit, umilit , călcat în picioare de mafiotii care ne conduc, aici şi acum.