miercuri, 15 februarie 2012

Căutând civilizația dispărută ...

     

Cunoaşterea uitată....

    Imaginile de la Nazca din Peru sunt cele mai mari desene din lume, atât de mari încât pot fi văzute în totalitate doar de la mare înălțime. Gravate în deşert acum mai bine de 2000 de ani, ele sunt cu siguranţă opera unei civilizații de astronomi.
   S-au dovedit a fi hărţi ale Cerului pe Pământ, reprezentări fidele ale cerului noaptea. De cealaltă parte a lumii faţă de Nazca, platoul de la Giseh, în Egipt, este o altă hartă a cerului transpus pe Pământ. Face legătura cu alte civilizaţii străvechi din lume, care, toate, au studiat stelele.
       Acest film documentar merge pe urmele unor civilizaţii pierdute, de la care toate civilizaţiile de acum şi-au derivat cunoştinţele.
                                                                               
Cunoasterea Uitata from Kamala Queen on Vimeo.

         Oglinda cerurilor 

     Învăluite în mister, locurile sacre ale omului din vechime au stat mute timp de milenii întregi, iar secretele lor au dispărut, aparent, odată cu civilizaţiile care le-au construit. Dar ce secrete ne-ar dezvălui, dacă ar putea vorbi?
     Există ceva care leagă toate aceste locuri unul de celălalt – o cheie neştiută care va rezolva o dată pentru totdeauna ghicitorile trecutului? Care este conexiunea arhaică dintre lăcaşurile sacre din lume?
     În Oglinda cerului, istoricul Graham Hancock continuă să redescopere moştenirea ascunsă a omenirii – revelaţia că acele culturi numite astăzi antice au fost, de fapt, moştenitoare ale unei mult mai străvechi civilizaţii, necunoscute astăzi.

    

Niciun comentariu: